torstai 31. toukokuuta 2012

Ronjan keväthuuto


Ihanaakin ihanamassa serkkulassa ihanaakin ihanamma pikkuisen Keväthuuto juhlassa!
Kesän kynnyksellä on herkullista juhlia! Ja mikäs sen suloisempaa kuin pienen tytön nimijuhla! Ronja tosin oli ollut ylpeä nimestään jo tovin ennen juhlia, niin juhla kulki epävirallisesti nimellä RONJAN KEVÄTHUUTO!!! Miten satumaista! Tässäpä muutama kuva sisareni kauniista kodista!

Kukkasalko pikkuisen kunniaksi

Ihanuuksia verhoihin!!

Pienelle tyllerölle! Tämä kakku oli Ronjan mummon tekemä mansikkaunelma!


Juhlat saa alkaa



SLURPS!!! Täytyy laittaa varmaan yksi postaus tosta sulkaakakusta se on HERKKU!!!

Siskokset kukkapuskassa <3





Krassit Toivottavat tutut tervetulleiksi!
HIpHei!!! Kohta on loma ja olemme taas serkkulassa!!!

tiistai 29. toukokuuta 2012

The takajalka

Esittelyssä mainitaan kopusen takajalka, joten saanen esitellä:



Kaunis vai kaunis?

Kun arki tökkäsee

Pienten lasten kanssa kotonaolo on nautintoa. On se myös rutiinia rutiinin perään, niin että "maistuu puulta" -sanonta kuulostaa vähättelyltä. Mutta lopulta ei aina tarvita ihmeitä, kun arjen askareet eivät saakkaan harmaita pilviä kertymään pään päälle. Ja toisaalta, rutiinitkaan ei puuduta niin kovin, kun keskeytyksiltä ei voi välttyä.

Pyykki on ehtymätön luonnonvara. Näiden kaapittamisessa auttoi, kun samalla katseli boksilta Kouluratsastuksen SM-kisoja, Tanskalaista maajussia ja Huvilaa & Huussia.

Marabou Premium lemon & ginger,
ehdottomasti paras palkinto ahkeroinnista


lauantai 26. toukokuuta 2012

Kesäpäivän jälkeen...

on ihana olla sisällä ja laittaa kynttilä palamaan. Käyttää muruset suihkussa ja katsella porukalla iltafilmi! Tänään on puuhattu, voi että on puuhattu!!!! Keppareille laidunta, kukkia pihalle, puhtaita ikkunoita, siivottu leikkimökki ja avattu leikkikioski taas tälle kesälle... HuH!!! Illanpäätteeksi vielä naapurin pihalla lättykestit!!! KESÄ <3 

Kuvia sisältä kesäpäivän jälkeen... jospa huomenna sais kameran raahattua uloskin!









Tangelstiina!!

torstai 24. toukokuuta 2012

Virkkaus ja käsityöinnostus on levinnyt myös työpaikalle

Kaikenlaisesta purnauksesta aika-ajoin huolimatta mulla on oikeasti aivan lostoduuni. Täällä saa toetuttaa itseään... kunhan rajansa muistaa, minua onneksi huomautetaan kun ammun yli tai astun jonkun silmäätekevän varpaille. Taidan onneksi olla työkavereistani suurimman osan mielestä huoleton luonnonlapsi, tuuliviiri:-) TOIVON!

Tässä meidän Toukotorin tuotteita:



Ja vaikka onkin jouluista niin on pakko laittaa meidän supersuositun joulupuodin kuviakin!:




Tangestiina sorvin ääreltä!


keskiviikko 23. toukokuuta 2012

KYHäilemään

Aivan mahotonta, miten nämä haasteet tempaa mukaansa. Järkeä ei ole nyt päässä ollenkaan, joten mukaan piti ilmoittautua...

Tällä hetkellä on ajatuksena saada tyttären eri kokoisille nukeille vaatetusta puikkoiltua ja koukkuiltua. Ja edelleen saada lankavaraston kokoa kuriin.

Mukaan tuu, mukaan tuu :)

maanantai 21. toukokuuta 2012

Ensimmäistä kertaa kakkuhistoriani aikana


Tuli koko kakku syötyä yhdellä istumalla. TÄMÄ OLI HYVÄÄ!! 
Tiedättehän te, että jos tipahtaa hevosen selästä täytyy leipoa kanssaratsastajille kakku. Ja nythän kävi niin, että... tättähäärissähän hääräilee tätänykyä yksi vallaton Nasu koira aivan irrallaan, omistajan katsellessa sitä ihailevasti. Ja Viime kerralla me kelpuutimme hääräponien arvokkaaseen seuraan uuden hääräkokelaan tallin lukuisista poneista. Tämä uusi tulokas ei, kas kummaa, ollutkaan tottunut ohi suhaaviin koiriin ja kaikenlaiseen väenpaljouteen. Ja niinpä ohi iloisesti kirmaavaa koiraa säikähtäessään Poni huomaamatta tiputti yhden pienen ja reippaan ratsastajan selästään. Tämän kunniaksi leivottiin koko tättähäärporukalle kesän ensimmäinen mansikkakakku.





Riimukylän Mansikkakakku:

Pohja:
100g voita
3 munaa
3 2/3 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
4 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 ti leivinjauhetta
1 rkl vaniliinisokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon maito ja kuivat aineet ja viimeiseksi voisula. Paista uunin alatasolla noin 50-55 min. Laita tarvittaessa foliota kakun päälle paiston aikana, ettei kakun pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä, mutta jos olet kiireinen niin älä anna! :-) Kostuta kakku maidolla.

Täytteeksi: sulata viimekesän pakastemansikoita sen verran, että ne on helppo survoa paksuksi jäiseksi soseeksi, lisää tarvittaessa sokeria. Levitä sose kakun väliin. 

Päälle sopivan löysäksi vatkattua kermavaahtoa, että kakku näyttää huolettomalle ja kaikkien naapurin lasten yhdessä asettelemat tuoreet mansikat kermavaahdon päälle.

Paras kakkunautinto syntyy kun kaikilla lapsilla on tahmeat sormet ja aikuiset rupattelevat ilosesti keskenään. Keittiön sivupöytä notkuu tiskiä ja koira nuolee tipahtaneita kermavaahtokökköjä lattialta.








Tämän kakun ohje on uudesta Leivotaan lehdestä hieman Tangelstiinattuna

Tangelstiina

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Arvonta suoritettu...





Jotta saatiin oikein kunnin arvonta pystyy... otettiin mukaan kaikki tähän Blogiin koskaan kommentoineet. Ja onni lykästi Snow-whitea. Onnea Onnea ja korin on sinun! Kiitos vielä työkommenteista!!! ONhan ne työt ihan kivoja syystä tai toisesta sekä syystä JA toisesta. Minusta parasta töissä on mukavat, kannustavat, innostavat ja ihanat työkaverit ja lapset!

Kerrassaan hulinaviikonlopun jälkeen Tangelstiina

lauantai 19. toukokuuta 2012

Minun ystäväni Tingelstiina!!!



Herkkä, luotettava, ajattelevainen, äärimmäisen rehellinen, luova, iloinen, turvallinen... Ihana ystävä ja naapuri ja tyttäreni kummi!!

Tangelstiina

perjantai 18. toukokuuta 2012

Ihan kohta on kesä

Lunta oli paljon ja pitkään, mutta äkkiä se suli pois. Lumi oli varjostanut raparperinalkujakin niin, että kaunis punainen väri oli tiessään, harmi.

Nyt on jo lapset saaneet räiskytellä takapihalla vannassa sielunsa kyllyydestä ja itse on päässyt paljain jaloin ulkoilun makuun. Ihanata!


On meillä jo kukkakin pihalla :)
Niin nättiä niin nättiä
Pari yötä ja yllä oleva kuva oli saanut uuden ilmeen
Ensimmäinen nokkos-pannari tehty. Nokkos-piirakka siintää suunnitelmissa.