tiistai 26. helmikuuta 2013

Kierrätys on kivaa!!!!!!!!!!!

Pieneksi jääneitä sukkahousuja ja sukkia, lankoja mitä sattuu talosta löytymään, neulaa ja lankaa, sakset, pumpulia ja pikkuisen "omaa" aikaa!! Ja tällähetkellä mielestäni ehdottomasti kekseliäin kirja: PAPILJOTTILEHMÄ ja HAALARIHAI -Helppoja leluja kotitarpeista, kirjoittanut Satu Laatikainen ja Riitta Malinen-Tyynelä!


Kummitytölle sukkahousumörkö!




Kirja taitaa matkustaa hiihtolomalle Keski-Suomeen että toinenkin sydänkäpynen (lue pikkuinen kummityttö) saa oman unimörön kainaloon!



Ja tietysti Tildalle kanssa... ja tilausta oli heti isommillekin. Esikoinen oli suorastaan tuohtunut kun kirjassa oli suositus 0-5 vuotiaille.



Vaikuttaa sille, että olen tarpeeksi toipunut huomiseksi töihin :-)

Tangelstiina

Töissä

Vaikkakin tänään toipumassa romuskasta kotosalla.
Minulla on ihana työ, mutta voi veljet että se välillä ottaa päähän, ressaa, rasittaa, ahdistaa.
Mutta kaikkien epäkohtien unohduttua ja ajatellen vain puhtaasti työtäni: se on ihana.
Työssäni omalla paikallani saan olla luova, saan tehdä mukavia asioita joka päivä, päivät ovat erilaisia ja antoisia. Minulla on ihania työkaverita... jotkin ihanaiset olen "löytänyt" vasta viimeisimmän kotikeikkani (lue äitiyslomani ja hoitovapaani) jälkeen! Yksi niistä on Eräänlainen (ja ainutlaatuinen) työparini Elvi! Ihanaa omistaa niin innovatiivinen (huh miten muodikas sana tupsahti tälle riville) ja idearikas työpari! 
Kiitos ELVI!

Tässä meidän stailauksia tältä kevättalvelta:
- stailauksessa kovasti apuna on ollut Villa Linus ihanine tuotteineen,
 joita saatiin oikea läjä arpajaismyyntiin!!!
- Me ollaan kovetettu kankaita... tässä lampunvarjostimena ensimmäinen vedos... hätiköiden muotoutunut kanoottivarjostin. Se on jo korvattu kärsivallisesti tehdyllä täydellisellä vedoksella... ehkä siitäkin kuva joskus.



Villa Linusta viirinauhat ja virkatut nuket!

Elämä ON hyvää!!!!!


Kankaan kovettaminen on SUPERIA. Olen ihan liekeissä! Sillä saa ihania esineitä ihanilla väreillä varustettuna! Mät niin tykkäsen! Jo spa saisin aikaiseksi yhden perusteellisen kankaankovetuspostauksen tässä eräänä päivänä!

Taidetta oikeilta taiteilijoilta!

Pötköttely huone/ Kömmänä



Tämä oli siis postaus työpaikaltani! Siitä ihanasta. Mikä välillä niin ärsyttää..... mutta on silti kiva! Ja siellä on kivoja kavereita: Terveisiä siis teille!

Tangelstiina

maanantai 25. helmikuuta 2013

Nenäliinojen tuolta puolen

Tusinapäivitys mieleisilläni kuvatuksilla, olkaa hyvä:

Romuska, lenssu, nuha, "rakkaalla" lapsella on monta nimeä. Meille se on nyt rantautunut. Nokka vuotaa, päätä kivistää, silmiä tihrustaa ja olo on ihan pöhelö. Me ollaan esikoisen kanssa tänään sairastettu kotona... mulla se on kaiketi vielä yltymään päin tämä lenssu. 

Sairaana kuuluu pikkuisen herkutella ja hemmotella itseään. Helmi toimitti leipomishemmottelun ja minä muutaman voimauttavan valokuvan. Nyt on hyvä käpertyä sohvalle Tintin seikkailuja katsomaan!




Anopin tekemä kappa on saanut taas paikkansa keittiön ikkunasta!

Uusi peltinen teksitaulu tarttui käkkäiseltä matkaan. Ihana hiljainen huokaus ylös päin!

Taustalla uusi kukka-astia... kankaan kovettaminen on nyt niin pop!!!!



Kevätaurinko ilmestyessään paljastaa pölyt ja tahrat... ummista nyt määrätietoisesti niiltä silmäni ja kipaisen koululaisteni viereen... AAaaAAAaaaaAAAatssshiiiiiiiiiiii.......

Tangelstiina

maanantai 18. helmikuuta 2013

Sankareita satunnaisia

Kotoliving-lehti ilmestyi ensimmäistä kertaa viime joulun alla. Lehdessä alkoi neuleohje villatakille, joka kootaan erilaisista tilkuista, satunnaisista sankareista. Ohjeita tipahtelee lisää aina kolme per lehti sekä yksi perjantaisin netissä. Alun ohjeet ovat vaativuustasoltaan hyvin maltillisia, joten aloittelijaltakin luonnistuu kyllä.

Innostuin kovasti, mikä oiva tilaisuus tuhota pieniäkin lankanöttösiä! Värimaailmaksi valitsin vihreä-harmaa-beige-musta.

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran ja tämän ohjeen kohdalla ei voida oikein menestyksestä puhua. Ohjeita tipahtelee miltei viikottain, eli lupaus on melkein pidetty. Netissä olevat ohjeet löytyvät melkein kaikki, kun käyttää tageja "satunnaisia sankareita" sekä "viikon tilkku". Lisäohjeita voi lueskella postausten kommenttien seasta, sieltä löytyy apuja myös niiden tilkkujen kanssa, joiden ohjeet ovat jääneet puolitiehen.

Pilkunviilaajaa tällainen ahistaa! Tekijät osaisivat kyllä, taitaa olla vain liian kiirus. Puutteet olisi helposti korjattavissa, niistä on annettu palautettakin, mutta mitäpä sitä asiakasta palvelemaan.

Kaikesta ärsytyksestä huolimatta olen edelleen innoissani tästä projektista. Ärsytyksen voimalla olen itse onnistunut poistumaan omalta mukavuusalueeltani! Miten hyvää tekee pitää ohjeita viitteellisinä. Testailen eri neuleohjeista erilaisia pintakuvioita ja palmikkoja, kirjottelen muistiin neuletiheyksiä ja nautiskelen pikku tilkkusten teosta kuin välipaloista konsanaan. Tosi villiä :D.

Sain syksyllä tuliaisia Virkkuukoukkusesta,
diagnoosi se on tämäkin <3

Alkuun säntillisesti kaksi kutakin ohjetilkkua...

Saas nähdä mitä tästä tulee,
mutta niin on sekaisin erilaisia villalankoja
kuin puuvillalankojakin


Melkein niinku vihree vai?
Muttakun tuo keltanen Hanko huusi niin lujaa lankahyllystä,
että pakko se vaan oli mukaan ottaa...

Homma pääsee vauhtiin!
Otoksia ohjeista lehdistä Moda 5/2011
sekä Novita kevät 2010

Johtaja henkilökohtainen lemppari -kisassa


sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mistä on tämä tyttö tehty?

Olen osallistunut Emmon verkkokurssille "Voimauttava skräppäys". Kurssin tärkein anti on mielestäni tutustua itseensä skräppäyksen ja valokuvauksen keinoin. Antoisaa on ollut ja vielä on osaltani monta tehtävää tekemättä.

Jokainen bloggaaja punnitsee yksityisyyden rajaa, mitä haluaa julkaista ja kertoa itsestään. "Kerran netissä, aina netissä" on hyvä muistaa. Tämän kurssin suhteen päätin, etten punnitse töissä mitä niihin uskallan laittaa. Julkaisen osan täällä, osan kurssilaisille salasanan takana, osan kotialbumissa ja osan vain itselleni.

Kurssin alusta asti ajatuksena oli tehdä yhdessä ystäväni Rosaliin kanssa kurssitöitä. Eilen tätä laatuaikaa oli tarjolla <3. Sain juuri niitä neuvoja ja mielipiteitä ystävältäni, jota visioni toteuttamiseen tiesin tarvitsevani. Joten, kädet öljypastelliliidusta ja gessosta sotkuisena saanen onnellisena esitellä; lapsuusmuistoja.

Polaroid-kuvasta mummolan niityllä liikkeelle

Taaperona asuin pääkaupunkiseudulla,
lapsuuteni maaseudulla Savossa.


Uusi tuttavuus gesso

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ensimmäiset Estekilpailut


Voittajien on helppo hymyillä. Ensimmäinen miniristikko eskehyppelykilpailu on takanapäin. Luokkaan osallistui ruhtinaalliset kaksi kilpailijaa... ystävykset Helmi ja Anna. Enni oli kannustusjoukoissa ja hevosen hoitajana! Molemmat tytöt suorittivat radan virheittä ja niin he jakoivat ensimmäisen sijan. Huippua! 

Me varustauduttiin kameroin ja hyvä ettei kannustushuutojen kanssa paikalle. Jännitti, voi veljet että jännitti... vaikka eihän se jännittäminen nyt niin kummallista ole, minä saatan jännittää telkkarista raveja katsoessani! Mutta voitteko kuvitella... ratsastukilpailuissa harjaantumaton isukki ei tajunnut että Helmin suoritus alkoi ja jatkui ja lopulta loppui. Yhtään ainutta videonpätkää ei siis suorituksesta tullut vaikka oli kulkaa kameran jalat ja tsuumit ja kaikkia mukana... PYRSK!!!!

Mutta urheilujuhlan tuntua oli!

Team Alli verryttelee

Siinä ne komeilee: Ruusukkeet

Tänäiltana Tättähäärien jälkeen on luvassa laskiaispullia ja punaista mehua! Tättähäärien ja meidän ihanaakin ihanimpien päähäärien (tyttöjen "valmentajan" ja hänen iloisen poninsa Allin!) kunniaksi! 
Kippis sille!!

Tangelstiina

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Vihreää kohti!

Lisää valoa ja uutta vihreää. Ihanuutta! Kyllä vaan herneenversot ovat maistuneet.

Paprikat on kaikki itämässä (chilit ja makeammat), olen aivan tohkeissani Moidilandian kelluvasta idätyslautasta. Omaani tein superlonpatjasta nelisen senttiä vahvan sisustan (josta puolet veden alla) ja päälle pari kierrosta talouspaperia. Leivinuunin päälle ja johan alkoi tapahtua!

Olen panostanut viherpiiperrykseen sanan toisessakin merkityksessä ja ostanut kaupasta vain multaa sekä osan siemenistä. Alempana kuvatekstissä kierrätysideoista tarkemmin.

Tänä vuonna koitan onneani näiden kanssa:
  1. Capsicum chinense 'Antillais Caribbean'
  2. Capsicum annuum 'Hungarian hot wax'
  3. Capsicum annuum 'Hamik' F1
  4. Capsicum annuum 'Thor' F1
  5. Capsicum annuum 'Redskin' F1
  6. Capsicum baccatum 'Lemon Drop'
  7. Capsicum baccatum 'Aji Criolla Sella'
  8. Capsicum baccatum 'PI 260560'
  9. Capsicum annuum 'Fish Pepper'
  10. keltainen pensaspaprika, virallisesti mikälie :)

Idätyslautta toiminnassa

Itäkää ja kasvakaa!

Joku leikki ensimmäistä kertaa loittorengassarjalla...


Kierrättäen:
- kananmunankennot pikkuruukkuina
- jauhelijarasia pitää veden sisällään
- nimikyltit leikattu muovikanisterista

Pipo rutussa

Minä tein sen! Bongasin ihanaisen pipon SikSakSiS-blogista, löysin lehden nerokkaan arkistointijärjestelmäni kätköistä, ostin kankaan sekä trikooneulan koneeseen ja ompelin itselleni pipon. Pääsi vanha Aarikan rintaneulakin edustamaan. Rai rai, ikuinen suunnittelija suorastaan tekaisi jotain!


Kangas: Eurokankaasta trikoojersey (60 cm olisi piisannut, ohjeessa 65 cm)
Ohje: Moda 7/2012