tiistai 3. syyskuuta 2013

Omenachutney

Hellapoliisin ohjeesta Tangelstiinattu versio, Olokaatten hyvä:

noin 1kg omenoita (kuorottuna ilman siemenkotia-> kuutioina)
1 iso sipuli silputtuna
lohkare inkivääriä silputtina
5 pientä valkosipulin kynttä puristimen läpi puristettuna
1 punainen (mieto) chilipalko (siemenet poistettuna) paloiteltuna
mustapippuria rouheena sopivasti
0.5 dl vettä... usko tai älä, mutta se riittää
noin 1 rkl tummaa siirappia
1 kanelitanko
1 rkl omenaviinietikkaa
Ripaus suolaa

Kippaa ainekset kattilaan ja kuumenna niin että alkaa nousta vesihöyryä ja omenoista alkaa irtoamaan nestettä.

Sekoita HILLOSOKERIA 0.5 kg joukkoon kokoajan sekoittaen. Anna kuplia hiljalleen kannen alla noin 20 min.

Kaada kuumennettuun lasiseen säilytysastiaan ja säilytä kylmässä.

Hyvää tuli... heti testattiin mummon tekemän possupaistin kanssa!! Ja siis tosiaankin parhaimmillaan lihan lisukkeena. NAM


Huomaattehan että omenat on näiden kuvien välissä ehtineet myös kypsyä :-)





Tangelstiina

2 kommenttia:

  1. Jaahas...sitä on SE puu tehnyt nyt kunnon sadon :)

    Kiitti versiostasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The omenapuu alako jo tiputteleen ylimääräsiä ja niitä kannettiin tien yli Tingelstiinallekin... mutta niin olin myöhässä ehtivien lasteni jälkeen, että omasta puusta ei tullu kuin tuo yksi satsi chutneytä... vaan toisella kertaa kaupan omenista!

      Poista

Kiitos sanoistasi, niitä on aina yhtä mukava lukea.