maanantai 21. toukokuuta 2012

Ensimmäistä kertaa kakkuhistoriani aikana


Tuli koko kakku syötyä yhdellä istumalla. TÄMÄ OLI HYVÄÄ!! 
Tiedättehän te, että jos tipahtaa hevosen selästä täytyy leipoa kanssaratsastajille kakku. Ja nythän kävi niin, että... tättähäärissähän hääräilee tätänykyä yksi vallaton Nasu koira aivan irrallaan, omistajan katsellessa sitä ihailevasti. Ja Viime kerralla me kelpuutimme hääräponien arvokkaaseen seuraan uuden hääräkokelaan tallin lukuisista poneista. Tämä uusi tulokas ei, kas kummaa, ollutkaan tottunut ohi suhaaviin koiriin ja kaikenlaiseen väenpaljouteen. Ja niinpä ohi iloisesti kirmaavaa koiraa säikähtäessään Poni huomaamatta tiputti yhden pienen ja reippaan ratsastajan selästään. Tämän kunniaksi leivottiin koko tättähäärporukalle kesän ensimmäinen mansikkakakku.





Riimukylän Mansikkakakku:

Pohja:
100g voita
3 munaa
3 2/3 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
4 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 ti leivinjauhetta
1 rkl vaniliinisokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon maito ja kuivat aineet ja viimeiseksi voisula. Paista uunin alatasolla noin 50-55 min. Laita tarvittaessa foliota kakun päälle paiston aikana, ettei kakun pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä, mutta jos olet kiireinen niin älä anna! :-) Kostuta kakku maidolla.

Täytteeksi: sulata viimekesän pakastemansikoita sen verran, että ne on helppo survoa paksuksi jäiseksi soseeksi, lisää tarvittaessa sokeria. Levitä sose kakun väliin. 

Päälle sopivan löysäksi vatkattua kermavaahtoa, että kakku näyttää huolettomalle ja kaikkien naapurin lasten yhdessä asettelemat tuoreet mansikat kermavaahdon päälle.

Paras kakkunautinto syntyy kun kaikilla lapsilla on tahmeat sormet ja aikuiset rupattelevat ilosesti keskenään. Keittiön sivupöytä notkuu tiskiä ja koira nuolee tipahtaneita kermavaahtokökköjä lattialta.








Tämän kakun ohje on uudesta Leivotaan lehdestä hieman Tangelstiinattuna

Tangelstiina

2 kommenttia:

  1. Muistatkos, että sinua onnisti blogini arvonnassa!
    Lähettäisitkös minulle yhteystietosi niin saan sinullekin jekut matkaan =D

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi, niitä on aina yhtä mukava lukea.