noin 1kg omenoita (kuorottuna ilman siemenkotia-> kuutioina)
1 iso sipuli silputtuna
lohkare inkivääriä silputtina
5 pientä valkosipulin kynttä puristimen läpi puristettuna
1 punainen (mieto) chilipalko (siemenet poistettuna) paloiteltuna
mustapippuria rouheena sopivasti
0.5 dl vettä... usko tai älä, mutta se riittää
noin 1 rkl tummaa siirappia
1 kanelitanko
1 rkl omenaviinietikkaa
Ripaus suolaa
Kippaa ainekset kattilaan ja kuumenna niin että alkaa nousta vesihöyryä ja omenoista alkaa irtoamaan nestettä.
Sekoita HILLOSOKERIA 0.5 kg joukkoon kokoajan sekoittaen. Anna kuplia hiljalleen kannen alla noin 20 min.
Kaada kuumennettuun lasiseen säilytysastiaan ja säilytä kylmässä.
Hyvää tuli... heti testattiin mummon tekemän possupaistin kanssa!! Ja siis tosiaankin parhaimmillaan lihan lisukkeena. NAM
Huomaattehan että omenat on näiden kuvien välissä ehtineet myös kypsyä :-)
Tangelstiina
Jaahas...sitä on SE puu tehnyt nyt kunnon sadon :)
VastaaPoistaKiitti versiostasi!
The omenapuu alako jo tiputteleen ylimääräsiä ja niitä kannettiin tien yli Tingelstiinallekin... mutta niin olin myöhässä ehtivien lasteni jälkeen, että omasta puusta ei tullu kuin tuo yksi satsi chutneytä... vaan toisella kertaa kaupan omenista!
Poista