torstai 5. huhtikuuta 2012

Leipomuksia avajaispäivän kunniaksi









Ajattelin samalla yllättää Tingelstiinan muutamalla kuvalla! On ihan suorastaan jännittävää alkaa Bloggailemaan ja postailemaan ja mitä kaikkia slangisanoja tähän liittyykään... Ja olikos nuo edes oikeita sanoja. Ihan Ihqa!

Tässäpä teille tervetuliaisiksi tämän päivän kakkuohje.

Riimukylän valkosuklaa mustikka hyydykekakku:

Pohja:
tuplapaketti Balleriinoja (meidän tyttöjen suokkarikeksejä; aina kaapissa)
reilu 100g sulatettua voita

Täyte:
2 purkkia kuningatar rahkaa
2dl kermaa
mustikoita maun mukaan
200g valkosuklaata
noin ½dl sokeria
tilkka vettä tai marjamehua
8 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahkat, sokeri, mustikat ja sulatettu valkosuklaa. Ei haittaa vaikka valkosuklaaseen jää sattumia. Kiehauta tilkka vettä tai mehua ja rutistele liivatteet kuumaan nesteeseen. Lorauta neste ohuena nauhana rahkan sekaan kokoajan sekoittaen. Sitten vaan kylmään hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi... itse pitelen aina yön yli.

Tervetuloa Riimukyläläisille!!!

2 kommenttia:

  1. Mikä mukava ylläri! Tästä se lähtee, katotaan karkaako käsistä :).

    VastaaPoista
  2. Onnea teitin uudelle blogille! Ja heti noin herkullisen oloinen reseptikin löytyi. Nam!

    Pitää varmaan lisätä teidät lukulistaan, niin tietää mitä teillä päin touhotetaan. Terveisin naapurikylän asukas toist puol talleja.

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi, niitä on aina yhtä mukava lukea.