tiistai 27. marraskuuta 2012

Ystävämme Hermanni

Saimme ystäviltä Hermannin, josta porukalla huolehdittiin. Laitettiin Hermannin lapset matkaankin, vaikka nämä kiertolaiset ei oikein ole mun pala kakkua.

Ruokintaa ja sekoittelua, pienen leipurin hymyilevät kasvot

Yksi lapsukaisista matkalla uuteen kotiin

Ja kylläpä oli hyvää
Tässä vielä kirjeen teksti, jos joku kaipaa joskus sähköisenä:

Hermanni on ystävyyskakku, joka ei ole rahalla ostettavissa:  sen voi saada ainoastaan lahjana. Hermanni perustuu luonnonmukaiselle hiivaprosessille ja se valmistuu kymmenessä päivässä. Älä laita Hermannia jääkaappiin vaan pidä se huoneenlämmössä. Älä myöskään laita Hermannin päälle kantta vaan peitä se esim. pyyheliinalla.

  1. päivä   Tänään sait Hermannin. Kaada hänet kulhoon.
  2. päivä   Hämmennä Hermannia 2-3 kerta päivässä (mielellään puulusikalla).
  3. päivä   Hämmennä kuten eilen.
  4. päivä   Hermannilla on nälkä. Anna hänelle 2dl vehnäjauhoja, 2,5dl sokeria ja 2dlmaitoa.
  5. päivä   Hämmennä taas 2-3 kertaa.
  6. päivä   Hämmennä vielä.
  7. päivä   Ja vielä.
  8. päivä   Ja vielä.
  9. päivä   Hermannilla on taas nälkä! Anna Hänelle sama satsi kuin neljäntenä päivänä. Jaa hänet sen jälkeen viiteen samankokoiseen osaan. Jaa neljä osaa ystävillesi tämän reseptin kera. Yhden osan pidät itselläsi.
  10. päivä  Hermannilla on taas nälkä! Nyt hän saa ruokaa viimeisen kerran.
             Anna hänelle:
                      1 dl rypsiöljyä 
                      2,5 dl sokeria
                      3,5 dl vehnäjauhoja
                      1 tl suolaa
                      1 tl leivinjauhetta
                      1 tl soodaa
                      2 tl kanelia
                      3 munaa  
                      2 omenaa raasteena 
                      100 g suklaata rouhittuna 
                      100 g pähkinöitä rouhittuna 

Sekoita, kaada mannasuurimoituun vuokaan ja paista 175 °C (vähintään) tunti. Ja hyvää tulee, NAM!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sanoistasi, niitä on aina yhtä mukava lukea.